Warning: Creating default object from empty value in /customers/1/5/2/brasserieposten.no/httpd.www/wp-content/themes/posten/functions/admin-hooks.php on line 160

Bryggerier

Vi har til ei kvar tid ca.100 forskjellige flasker av norsk øl i vårt sortiment, i tilegg har vi fatøl fra både Geiranger Bryggeri og Kinn Bryggeri.

Geiranger Bryggeri

Geiranger Bryggeri ligger som namnet seier i Geiranger. Bryggeriet holder til i nyoppussa lokaler i det som tidlegare var vaskeriet i Geiranger.

Trollbryggeriet

Trollbryggeriet holder til i Liabygda på Indre Sunnmøre. Slogen er, i følge bryggeriet, det fineste fjellet av alle i Sunnmørsalpene og har naturligvis gitt navn til ølet.
Bryggeriet startet produksjonen i september 2009, og de første flaskene er gått til lokale butikker. Kjartan Lied, som står for reseptene og det meste av selve bryggingen, har flere generasjoner med hjemmebrygging å bygge på.

Bryggeriet kjøpte det fyrste bryggeutstyret til Haandbryggeriet, der dei brygger inntil 900 liter i batchen.Sidan det fyrste Slogen- ølet vart sendt ut i marknaden, har salet auka jamt, lokala har vorte utvida og fleire tankar har kome til.Tapping har vore ein ”flaskehals” i produksjonen, og hausten 2011 fekk dei på plass ny automatisk tappemaskin. Bryggeriet har i dag ein kapasitet på om lag åtti tusen liter i året.

Tonga gardsbryggeri

Tonga Gardsbrygger ligg i Dale i Norddal, Møre og Romsdal. Vi produserar 3 sortar tradisjons øl. Dette er eit handtverks øl, brygga etter renhetsloven.

Kinn Bryggeri

Kinn Bryggeri vart starta opp i 2009 av heimebryggjaren og ølentusiasten Espen Lothe. Kinn Bryggeri lagar ei rekkje
smakfulle øl i engelsk og belgisk stil.
All produksjonen skjer på bryggeriet i Strandgata i Florø og
alle øl blir gjæra i opne gjæringskar. Ingen av øla blir
pasteuriserte eller filtrerte, då dette er prosessar som øydelegg den naturlege smaken i øl.

                                                                                                                                                                                                                               Ægir bryggeri

Ægir brygger, ifølge Odin, det beste ølet, og dette vert brygga i det største bryggekaret i verda, ei mil djupt. I Ægir sin hall måtte gudane halde fred med kvarandre og den som laga bråk vart bortvist for evig tid.
Med Ægir som førebilete har vi utvikla bryggeriet vårt med tilhøyrande skjenkestove med hans namn. Bryggeriet opna i juni 2007 og har hatt stor suksess. Ølet vårt er også tilgjengeleg på mange sals- og skjenkestadar i Noreg, og stadig fleire kjem på lista. Vi meiner folk skal kunne velge mellom ulike ølsortar på lik linje som med vin. Av den grunn tilbyr vi mange slag øl i vårt utval, både over- og undergjæra øltypar.
Bryggaren vår, amerikanaren Evan Lewis, har gjennom tjue år med både heimebrygging og formell utdanning, skapt sine versjonar av spanande og kjende øltypar. Han hentar inspirasjon frå mikrobryggeri internasjonalt, ikkje minst frå USA, til utvikling av nye ølsortar i Ægir Bryggeri i Flåm.
Eit nytt produksjonsbryggeri er bygd i Flåm og takast i bruk i juni 2012. Det nye bryggeriet vil ha ein kapasitet på 35hl per brygg, og ein årleg kapasitet på over 6000hl. Kapasiteten kan utvidast over tid til meir enn 20000hl årleg.

                                                                                                                                                                                                                                             

Haandbryggeriet

Haandbryggeriet holder til i et gammel jernbaneverksted på Sundland i Drammen, og ble startet av fire lidenskapelig ølelskere (Jens Maudal, Rune Eriksen, Arne Eide og Egil Hilde) i 2005. På kort tid har de utviklet øl av internasjonal toppklasse.

Haandbryggeriet brygger levende øl som ikke er filtrert eller pasteurisert, hvor ølet ettergjærer og modner på flasken. Haandbryggeriet har en rekke ølsorter å by på, de fleste er tilgjengelig på Vinmonopolet. Haandbryggeriet eksporterer også mye av ølet sitt, særlig til USA. De store slagerne er Ardenne Blonde, Dark Force, India Pale Ale, Weizenbock og Norwegian Wood. For ikke å snakke om juleølvariantene Nissefar og Nissemor. Haandbryggeriet har også begynte produksjonen av et eget gravøl.       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Nøgne Ø

Nøgne Ø (også kalt «det kompromissløse bryggeriet») er Norges første mikrobryggeri og har siden starten i 2002 oppnådd større internasjonal anerkjennelse enn noe annet norsk bryggeri.
Nøgne Ø holder til i en gamle Rygene Kraftstasjon utenfor Grimstad. Her brygges tradisjonsrike øltyper som porter, stout og India Pale Ale, – og det utvikles nye varianter, med kreativ sans for eksotisk aroma. Hva med sitrongress, tyttebær og vanilje? Og hvorfor ikke lagre ølet på brennevinsfat? Alt ølet er upasteurisert og inneholder derfor levende gjær. Det gir lang holdbarhet og fyldigere øl. Kullsyren i ølet produseres av ettergjæringen som skjer i flasken. Nøgne Ø har økt produksjonen fra 300 hl i  2003 til ca.3500 hl i 2010. Dei lagar meir en 20 forskjellige typar  øl, og har ein økande vekst i  eksport markedet. Nøgne Ø ynskjar ikkje å bli så mykje større, men skal alltid ha fokus på å bli betre.

                                                                                                                                                                                                                                    

Lervig aktiebryggeri

Lervig Aktiebryggeri ble stiftet som en reaksjon på nedleggelsen av Stavangerbryggeriet Tou sommeren 2003.
Ideen om å starte et nytt bryggeri kom fra fagforeningen ved Tou bryggeri og bak etableringen sto syv utesteder samt Mack bryggeri, som skulle stå for bryggerikompetansen. Bryggeriet leverte sine første produkter 4. juli 2003, da produsert av Mack i Tromsø. Den 15. september 2005 flyttet produksjonen til Vierveien i Hillevåg.
Lervig produserer bl.a.: Grusomme (pilsner), Herlige (pilsner), Nydelige (sommerøl) samt to sorter juleøl. I tillegg har bryggeriet en spesialølserie og en serie som kalles Brewers Reserve.

                                                                                                                                                                                                            

Atna øl

Atna ligger der elvene møtes. Atnaelva henter smak og kraft helt fra Rondane og møter Glomma mens hun fortsatt er ung og vill. Vinterstid er vannet så kaldt at det fryser til fra bunnen av elva og opp til overflaten. Og når isen løsner går den i husstore flak og buldrende kast nedover elveløpet. Ølet som ble servert på Atna skysstasjon i gamle dager gikk det skrytord om. Folk på vei nord eller syd i landet gjorde stans her, og fant styrke i tradisjonsmat og drikke rett fra naturen. Kanskje var det vannet som var forklaringen – vann med villmark i seg. 

                                                                                                                                                                                             

Røros bryggeri

I 1900 ble Røros Mineralvannfabrikk startet med Oliver Langen («brus-Oliver») som bestyrer i heller beskjedne lokaler på Flanderborg. Oliver kjøpte senere fabrikken som i starten kunne produsere hele 400 flasker om dagen på full kapasitet. I dag viderfører Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS denne tradisjonen.Deres første øl Spell Ola kom i 2011.

 

Austmann Bryggeri

Austmann Bryggeri er et lite håndverksbryggeri som holder til på Byneset i Trondheim.

Austmann Bryggeri er hjertebarnet til tre venner som hadde en felles drøm om å eie og drive et håndverksbryggeri. Vi holder til i Shell sitt gamle tapperi ved vannkanten på Byneset.

Produksjonsmessig skiller vi fra de fleste andre ved at vi benytter åpne gjæringskar. Denne tradisjonelle måten å fermentere på tillater oss å topphøste den sunneste gjæra i mange generasjoner. Gjærstammene våre får jobbe i et stressfritt miljø, og vi er helt overbevist om at det påvirker smaken positivt.

Little Brother Brewery

Grunerløkka Brygghus

Lindheim Ølkompani